Acasă Ştiri 600 de lei pentru Nunta de Aur
Banner
Director firme InfoTurda: 55 de firme listate
 • Afaceri, Economie
 • Artă şi cultură
 • Computere, Internet
 • Construcţii şi amenajări
 • Cumpărături
 • Educaţie
 • Industrie
 • Mass-Media, Comunicaţii
 • Medicină şi sănătate
 • ONG
 • Servicii
 • Sport şi agrement
 • Timp liber
 • Transport, Auto
 • Turism
Recomandă pe facebook
600 de lei pentru Nunta de Aur PDF Imprimare Email
Scris de Ziarul 21   
Joi, 16 Decembrie 2010 14:00
Alte 48 de cupluri din Câmpia Turzii vor avea sărbătorile de iarnă puţin mai bogate.Miercuri, 15 decembrie, Primăria şi Consiliul Local din Câmpia Turzii au organizat o festivitate de premiere pentru cuplurile care în anul 2010 au serbat sau serbează 50 de ani de căsnicie.
Găzduită de sala da şedinţe a Casei de Cultură „Ionel Floaşiu”, manifestarea adebutat la orele 13.00. Primarul municipiului, Ioan Vasinca, viceprimarul Ioan Moldovan şi şi consilierul local PD-L Horaţiu Bretoiu au fost cei care i-au felicitat şi le-au oferit flori şi premiiîn bani celor care au ajuns să trăiască bucuria de a sărbători, în acest an, 50 de ani alături de partenerul de viaţă.
Pe rând, fiecare dintre cei prezenţi au trecut pe la cei trei reprezentanţi ai administraţiei publice localepentru a primi ceea ce Primăria şi Consiliul Local din Câmpia Turzii au pregătit pentru ei.
Unul dintre cei premiaţi – Gheorghe Anca, prezent alături de soţia sa, Xenia – a ţinut să mulţumească public Primăriei şi Consiliului Local din Câmpia Turzii pentru că s-a gândit şi la o parte din locuitorii mai în vârstă ai municipiului. „Vreau să adresez felicitări administraţiei locale pentru că i-au premiat pe cei care au ştiut să ţină familia unită” a spus Gheorghe Anca, adăugând: „Vreau să fim un exemplu pentru tinerii căsătoriţi din ziua de azi sau pentru cei care îşi întemeiază o familie”.
La rândul său, după alte câteva premieri, şi primarul Ioan Vasinca a venit cu completări la spusele celui premiat: „Aşa cum a spus domnul Anca, toţi sperăm să ajungem la vârsta asta”.
Potrivit Silviei Rus – şeful Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei (SPCLEP) – la manifestarea de mirecuri, 48 de cupluri au fost premiate cu câte 600 de lei. Suma pentru premierile din acest an a fost alocată de la bugetul local prin hotărârea de consiliu nr. 102 din 2010. „Azi au fost premiate 48 de perechi care şi-au oficiat căsătoria în anul 1960 şi care au depus documentele pentru premiere. Chiar astăzi a mai venit un cuplu cu actele, însă nu a putut fi premiat azi, în cadru festiv”.
Hotărârea Consiliului Local prin care în anul 2010 se acordă premii în bani cuplurilor care serbează 50 de ani de căsătorie este valabilă până la data de 31 decembrie 2010. Astfel, persoanele care în 2010 serbează Nunta de Aur dar nu au depus documentele la Primăria Câmpia Turzii pentru a beneficia de premiul oferit, mai pot face acest lucru până la finele anului în curs. Documentele care trebuie depuse la Primărie sunt copii xerox după actele de identitate şi după certificatul de căsătorie.
Administraţia publică locală din Câmpia Turzii premiază cuplurile care serbează 50 de ani de căsătorie încă din anul 2000, fiind prima administraţie locală din judeţul Cluj care a oferit acest tip de premii. Fiind primul an în care au fost premiate cuplurile care sărbătoreau Nunta de Aur, anul 2000 a fost cel cu cei mai mulţi premiaţi: 120 de cupluri. Asta datorită faptului că atunci s-au premiat totate cuplurile care aveau 50 de ani de căsătorie sau mai mult.
La finalul manifestării de miercuri, toate cuplurile prezente la premiere s-au putut delecta cu un mic recital de colinde oferit de corul Astra al Casei de Cultură „Ionel Floaşiu” din Câmpia Turzii. Sub bagheta dirijorului Rodica Trandafir, cei 20 de membri ai corului şi-au încheiat micul recital cântând „La mulţi ani!”. Toţi cei prezenţi s-au ridicat în picioare şi, la final, i-au răsplătit cu aplauze.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Banner