Acasă Ştiri Asociaţia de Protecţie a Consumatorilor a dat raportul
Banner
Director firme InfoTurda: 55 de firme listate
 • Afaceri, Economie
 • Artă şi cultură
 • Computere, Internet
 • Construcţii şi amenajări
 • Cumpărături
 • Educaţie
 • Industrie
 • Mass-Media, Comunicaţii
 • Medicină şi sănătate
 • ONG
 • Servicii
 • Sport şi agrement
 • Timp liber
 • Transport, Auto
 • Turism
Recomandă pe facebook
Asociaţia de Protecţie a Consumatorilor a dat raportul PDF Imprimare Email
Scris de Ziarul 21   
Vineri, 01 Aprilie 2011 09:06
sedinta APC turdaAmânată o săptămână datorită slabei prezenţe, Adunarea Generală de dare de seamă a Asociaţiei de Protecţie a Consumatorului din Turda a avut loc marţi, 29 martie 2011, cu începere de la orele 16,00, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Turda. La Adunare au participat viceprimarul municipiului Turda, Mircea Irimie, consilierii locali Alexandru Faur şi Vasile Miron, preşedintele Asociaţiei de Protecţie a Consumatorilor Turda, Ioan Chiorean, şi preşedintele Comisiei de Cenzori, Ioan Rus.
În prima parte a evenimentului, preşedintele APC Turda, ing. Ioan Chiorean a premiat participantele la faza judeţeană a Concursului pe teme de Protecţie a Consumatorului. “Am premiat astăzi şapte eleve care au obţinut, in corpore, menţiuni la faza judeţeană a concursului pe teme de Protecţie a Consumatorului. Deşi au câştigat doar menţiuni, suntem foarte mândri de ele. Chiar dacă “arbitrajul a fost părtinitor”, valoarea fetelor noastre, eleve la Colegiul tehnic “Ioan Raţiu” a fost una foarte mare, dovadă că au câştigat toate.”
Iată numele câştigătoarelor: Roxana Cadar, Ioana Cristina Dărăban, Mihaela Monica Cârţa, Ioana Luca, Erica Varga, Emanuela Luca şi Sorina Oltean.
Apoi s-a trecut la citirea Raportului de Activitate pe anul 2010. Scopul principal al APC Turda este de a apăra şi promova drepturile consumatorilor. La data desfăşurării analizei, 29 martie 2011, APC Turda înregistra 87 de membri şi 12 membri fondatori. În perioada analizată, arată raportul, la APC Turda s-au primit 290 de sesizări scrise şi 62 de sesizări telefonice, totalul sesizărilor şi reclamaţiilor primite fiind de 350. Din acestea, un număr de 277 sesizări au fost rezolvate pe cale amiabilă, atât de către preşedintele APC, Ioan Chiorean, cât şi de către colega sa, Marilena Nemet, consilier pe problemele consumatorilor. Celelalte 75 de sesizări au fost trimise spre rezolvare Comisariatului judeţean Cluj pentru Protecţia Consumatorilor.
Din totalul sesizărilor primate, un număr de 81 de reclamaţii au vizat produsele de folosinţă îndelungată; 71 de sesizări au fost făcute pentru utilităţi publice necorespunzătoare calitativ; 62 dintre reclamaţiile primate din partea consumatorilor au vizat prestările de servicii, 16 pentru slaba calitate a produselor alimentare, iar una pentru o alimentaţie publică necorespunzătoare.
În perioada analizată, reprezentanţii APC au fost invitaţi la liceele turdene, unde, în cadrul orelor de dirigenţie, s-au discutat cu elevii probleme de legislaţie pentru protecţia consumatorului.
Tot din raportul prezentat de Ioan Chioreanu rezultă că reprezentanţii APC au însoţit organele de control ale Comisariatului Judeţean Cluj de Protecţia Consumatorilor, cât şi pe cei ai Corpului de Control al Primarului în 72 acţiuni întreprinse. Un punct pozitiv pentru APC Turda a fost că, la începutul anului 2010, s-a reuşit amenajarea şi igienizarea prin eforturi proprii a sediului.
Ioan Rus a dat citire Raportului Comisiei de Cenzori. Din raportul prezentat aflăm că, în anul 2010, veniturile totale ale APC Turda au fost în valoare de 34.903 lei din care: taxe de înscriere 195 lei, sponsorizări 2.765 lei, venituri de la Bugetul local 31.200 lei şi cotizaţii 741 lei
Cheltuielile totale ale asociaţiei s-au ridicat la suma de 33.649 lei, iar excedentul financiar s-a ridicat la valoarea de 1254 lei.
La discuţii au participat viceprimarul Mircea Irimie care a subliniat că APC Turda se află pe un făgaş normal al activităţii, subliniind că, deşi nu deţin drept de control şi de a lua măsuri punitive, 80% dintre sesizări au fost rezolvate pe cale amiabilă, ceea ce subliniază profesionalismul celor doi care lucrează în cadrul APC Turda, consilierul pe probleme de protecţie a consumatorilor, Marilena Nemeti, dar si preşedintele APC Turda, Ioan Chiorean.
Alexandru Faur şi-a manifestat întregul său suport pentru activitatea desfăşurată de APC Turda, deoarece, a opinat consilierul local, “este nevoie de o activitate susţinută în domeniul protecţiei consumatorilor!”
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Banner