Acasă Ştiri Drept la replică
Banner
Director firme InfoTurda: 55 de firme listate
 • Afaceri, Economie
 • Artă şi cultură
 • Computere, Internet
 • Construcţii şi amenajări
 • Cumpărături
 • Educaţie
 • Industrie
 • Mass-Media, Comunicaţii
 • Medicină şi sănătate
 • ONG
 • Servicii
 • Sport şi agrement
 • Timp liber
 • Transport, Auto
 • Turism
Recomandă pe facebook
Drept la replică PDF Imprimare Email
Scris de Ziarul 21   
Vineri, 01 Aprilie 2011 10:36

alexandru cordosCătre: săptămânalul „ZIARUL 21”
În atenţia doamnei Lia Durlan
Manager şef publicaţie

Stimată doamnă,
În numărul 12 din săptămâna 21 - 27 martie a.c., publicaţia dvs. a găzduit articolul: „Cine zice că Turda e un oraş otrăvit? Politica, evident”.. Conţinutul acestui material, puternic politizat (total neconform cu realitatea), contine afirmatii tendenţioase şi nedocumentate.

Pentru corecta informare a cititorilor dumneavoastră, fac următoarele precizări pe care, potrivit deontologiei jurnalistice, vă rog a le publica cu titlul de DREPT LA REPLICĂ, în aceleaşi condiţii grafice şi de spaţiu cu articolul la care fac referire.

În calitatea mea de senator al Colegiului ce cuprinde şi oraşul Turda, dar şi ca Secretar al Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială din Senatul României, consider ca am obligaţia de a reacţiona la semnalele presei, mai ales atunci când se pune problema poluării cu mercur, fenomen extrem de periculos, dar şi imposibil de controlat. Fac referire nu numai la materialul prezentat de Antena 3, dar şi la presa scrisă (din care citez „Auschwitz-ul din Turda: oraşul otrăvit zace pe un teren îmbibat cu tone de mercur şi insecticid” Autor: Ioan.Ciorca).

 

Ca modalitate de interventie parlamentară imediată am uzitat procedura „interpelării” adresată Ministrului de resort, semnând alături de colega mea, vicepreşedintă a Comisiei de Învăţământ, profesor universitar, doctor în chimie, doamna Ecaterina Andronescu, interpelarea „Contaminarea cu substanţe chimice toxice a locuitorilor din Turda”, în document făcând referire la potenţiala primejduire a vieţii copiilor prin neglijenţa sau indiferenţa factorilor responsabili. Solicitam, împreună cu colega mea, proiectele avute în vedere de Ministerul Mediului pentru limitarea pericolelor şi regenerarea zonelor contaminate. Am solicitat totodată adoptarea de măsuri urgente pentru protejarea locuitorilor.
Nu văd cu ce am contribuit la acest „atac mediatic asupra Turzii” (afirmaţia d-nei Lia Durlan), cu atât mai mult la deteriorarea imaginii actualului primar ocupat, după afirmaţiile ziarului, cu probleme mult mai importante?!!!
Problema s-a pus în relaţionarea directă cu Ministerul cu atribuţii în protecţia factorilor de mediu, nicidecum cu autoritatea locală, respectiv cu primarul apărat vajnic de publicaţie.

Există şi un element benefic; toate aceste puncte de vedere au generat DIALOGUL ÎN SLUJBA OAMENILOR – pentru care militez cu tărie. În acest sens, stă mărturie tema întâlnirii colocviale de miercuri, consacrată discutării reportajului „Turda – oraşul otrăvit”. Finalul relatării vorbeşte de la sine: ”După multe discuţii, uneori sterile, s-a hotărât întocmirea unei liste de semnături care să fie înaintată instituţiilor statului şi factorilor competenţi. Pentru ce? Pentru că societatea civilă trebuie să ia atitudine, a fost concluzia câtorva dintre cei prezenţi”.

Intervenţia noastră a fost deci în consonanţă cu acţiunile societăţii civile, nicidecum demagogie populistă sau politicianism ieftin, idée pe care “Ziarul 21” încearcă să o acrediteze.

Am dorit prin aceasta să subliniez faptul că patima politică nu-şi are rostul oricum şi oriunde.

Alexandru Cordoş
Senator, Secretar Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Banner