Acasă Ştiri Realizări în proiectul Comenius la Şcoala „Avram Iancu” din Câmpia Turzii
Banner
Director firme InfoTurda: 55 de firme listate
 • Afaceri, Economie
 • Artă şi cultură
 • Computere, Internet
 • Construcţii şi amenajări
 • Cumpărături
 • Educaţie
 • Industrie
 • Mass-Media, Comunicaţii
 • Medicină şi sănătate
 • ONG
 • Servicii
 • Sport şi agrement
 • Timp liber
 • Transport, Auto
 • Turism
Recomandă pe facebook
Realizări în proiectul Comenius la Şcoala „Avram Iancu” din Câmpia Turzii PDF Imprimare Email
Scris de Ziarul 21   
Duminică, 08 Mai 2011 14:00
În cadrul Săptămânii Comenius organizată la Şcoala „Avram Iancu” din Câmpia Turzii, în perioada 2-9 mai 2011 a avut loc şi întâlnirea cu tema „Să arătăm ce am făcut noi”, întâlnire desfăşurată pe data de 4 mai cu începere de la orele 13.00 şi găzduită în sala festivă a instituţiei de învăţământ.
În cadrul întâlnirii de miercuri s-a dorit rezumarea activităţilor din cei doi ani de proiect – „Four Seasons Handicraft – Artistic Inspirations” – prezentarea produsului final pentru primul an de proiect (DVD şi broşură) şi o expoziţie cu toate lucrările realizate.
Pe lângă Şcoala „Avram Iancu” din Câmpia Turzii, ceilalţi patru parteneri în proiectul „Four Seasons Handicraft – Artistic Inspirations” au fost Zespół Szkół din Jastrzębie Zdrój (Polonia), Špeciálna základná škola dinTurzovka (Slovacia), Vali Muzaffer Ecemis Ilkogretim Okulu din Manisa (Turcia) şi Sredni Skola Zakladni Skola a Matejska skola din Trinec VI (Cehia).
Întâlnirea a debutat cu prezentarea proiectului, făcută de coordonatorul Corina Bozbici şi a continuat cu alte prezentări, ale diverselor momente din proiect, făcute de cadrele didactice implicate.
Despre sărbătorile anotimpurilor a vorbit profesor Mariana Sîmpălean. Urmare a activităţii în cadrul căreia elevii au confecţionat diverse obiecte, casele şi sălile de clasă ale multora dintre ei au devenit mai frumos decorate. Pentru a sublinia primăvara, elevii au confecţionat mărţişoare din lemn pe care le-au pictat, dar şi felicitări şi brăţări pentru mame. În aceeaşi temă, a primăverii, s-au înscris şi ouăle sau planşele pictate cu teme ale sărbătorilor Pascale.
Dacă pentru a ilustra vara elevii au confecţionat obiecte din hârtie şi au pictat tablouri pe pânză, hârtie şi lemn, toamna a fost ilustrată cu ghirlande din frunze de hârtie, sau obiecte lucrate din frunze şi seminţe. Iarna, în schimb, a oferit elevilor prilejul confecţionării ornamentelor de brad, dar şi felicitări specifice sau picturi pe polistiren.
Despre vizita în Cehia a vorbit profesor Diana Ienei. Era vorba despre vizita în oraşul Trinec, un oraş industrial, unde s-a vizitat partea industrială, unde, în şcoală, delegaţiile au fost aşteptate cu obiecte confecţionate de elevi şi unde tema întâlnirii era atelierul de ceramică.
Despre materialele didactice confecţionate de elevi a vorbit profesor Iuliana Feyer, care a prezentat diverse obiecte confecţionate de copii cum ar fi pahare pictate, tablouri sau alte obiecte pictate. Mihaela Bogătean, în schimb, a vorbit despre micii creştini implicaţi în proiect. „am lucrat mai mult cu copii de clasa a VIII-a, am confecţionat icoane pe sticlă şi lemn şi am avut şi teatru cu temă religioasă”, preciza Mihaela Bogătean, amintind că elevii s-au implicat şi în alte activităţi ca pictarea mărţişoarelor sau confecţionarea diverselor flori.
Alte activităţi cuprinse în cadrul proiectului Comenius au mai fost confecţionarea decoraţiunilor de Paşte (învăţător Elvira Nitray), meşteşugurile populare (un opţional aplicat în cadrul proiectului de către institutor Iuliana Bogdan), mobilitatea (vizita) din Turcia (director adjunct Ecaterina Jiman), vânătoarea de ouă (profesor Sultănica Matei), atelierele de lucru din cadrul proiectului Comenius (învăţător Mirela Man), mobilitatea din Slovacia (profesor Alina Ploscariu), tehnici de lucru şi tabăra de creaţie (învăţător Laura Kerekeş), lucrând, cunoaştem mai bine (profesor Liliana Boar), şi noi ştim tricota (Natalie Montanaro, voluntar Peace Corps şi elevul Elias Andruş), salutul muzical (învăţătoare Mia Iacob) sau mobilitatea din România (profesor Corina Bozbici).
Printre obiectivele proiectului amintit – aşa cum reies ele din prezentarea acestuia – erau educaţia europeană (acumularea cunoştinţelor despre ţările partenere, despre cultura acestora, căutarea de informaţii în cărţi, atlase sau pe internet), îmbunătăţirea abilităţilor practice ale elevilor (crearea de obiecte de artizanat şi crearea de ateliere de lucru pentru elevi şi profesori), dezvoltarea abilităţilor de utilizare a calculatorului (scrierea de texte cu editorul de texte şi crearea de lucrări cu editoare grafice) sau învăţarea unui vocabular de bază al limbii engleze (ore de curs şi ore extracurriculare).
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Banner