Acasă Ştiri Primarul Ioan Vasinca a participat la lucrările Adunării Generale AMR
Banner
Director firme InfoTurda: 55 de firme listate
 • Afaceri, Economie
 • Artă şi cultură
 • Computere, Internet
 • Construcţii şi amenajări
 • Cumpărături
 • Educaţie
 • Industrie
 • Mass-Media, Comunicaţii
 • Medicină şi sănătate
 • ONG
 • Servicii
 • Sport şi agrement
 • Timp liber
 • Transport, Auto
 • Turism
Recomandă pe facebook
Primarul Ioan Vasinca a participat la lucrările Adunării Generale AMR PDF Imprimare Email
Scris de Ziarul 21   
Sâmbătă, 21 Mai 2011 14:00
ioan vasincaÎn zilele de 18 şi 19 mai 2011, la Târgu Mureş, s-au desfăşurat lucrările Comitetului Director şi ale Adunării Generale ale Asociaţiei Municipiilor din România (AMR). Au fost prezenţi primari şi reprezentanţi ai municipiilor din România, reprezentanţi ai Parlamentului, ai unor instituţii centrale, precum şi parteneri şi colaboratori ai Asociaţiei. La eveniment au fost invitaţi şi primarul municipiului Câmpia Turzii – Ioan Vasinca şi secretarul Mircea Gligan.
Pe agenda Adunării Generale au fost următoarele subiecte: raportul Comitetului Director al AMR pentru semestrul II 2010 şi semestrul I 2011; stadiul procesului de descentralizare în domeniile prioritare la nivelul administraţiei publice locale (APL); preluarea, în conformitate cu prevederile art. 18 (3) din Statut, a preşedinţiei AMR, de către preşedintele executiv, Tudor Pendiuc, primarul municipiului Piteşti; direcţii de acţiune pentru perioada 2011-2013 ; semnarea Protocolului de Colaborare dintre Asociaţia Municipiilor din România şi Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România.
Cu această ocazie, Tudor Pendiuc a fost ales noul preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România, iar Gheorghe Falca, primarul din Arad noul preşedinte executiv al Asociaţiei. Pendiuc va avea un mandat de doi ani. Acesta a afirmat: "trebuie să continuăm acţiunile pentru ca Asociaţia să fie mai vizibilă. Partenerii noştri principali trebuie să fie Guvernul şi Parlamentul. Fiecare administraţie se bate pentru a câştiga cât mai multă libertate şi o legislaţie cât mai fluidă".
De asemenea, a fost dezbătută actuala lege a Poliţiei Locale, care îi nemulţumeşte pe primarii din ţară, adunati la şedinţa Asociaţiei Municipiilor din România (AMR) .Noul preşedinte AMR, Tudor Pendiuc, ales în fruntea Asociaţiei, a declarat că actuala lege a Poliţiei Locale ar trebui modificată. Însă, Ministrul Administraţiei şi Internelor – Traian Igas, a afirmat că deficienţele se pot corecta prin dialog permanent cu administaţia locală.
Primarul Ioan Vasinca spune că la acest eveniment a fost invitat şi Ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor, Valerian Vreme, care a prezentat primarilor de municipii reuniţi, o serie de proiecte dezvoltate de Ministerul Comunicaţiilor, care construieşte strategii şi planuri pentru a respecta “Agenda Digitală Europa 2020″ la care a aderat. Astfel, în faţa membrilor AMR a fost expus Sistemul Naţional de Plată cu cardul bancar, un sistem dedicat plăţii taxelor şi impozitelor locale de către cetăţeni prin intermediul cardului bancar, folosind o platformă web. De asemenea, în fază de proiectare şi foarte important pentru alfabetizarea României este proiectul managementului identităţii, susţine primarul Municipiul Câmpia Turzii Ioan Vasinca.
Tot în cadrul lucrărilor, au fost furnizate amănunte în ceea ce priveşte Sistemul Naţional Electronic de Plată cu cardul bancar, aplicaţia funcţionând deja în unele primării din ţară, care au avut deja destul de multe încasări prin intermediul acesteia, şi a rezistat chiar şi la 60.000 de atacuri pe oră.
La Primăria municipiului Câmpia Turzii, există posibilitatea de plată în on-line a impozitelor şi taxelor locale, însă în ceea ce priveşte Sistemul Naţional de Plată cu cardul bancar, acesta va trebui introdus şi adoptat.
Ioan Vasinca afirmă că prin aplicarea acestui sistem orice persoană îşi poate plăti impozitele şi taxele locale fie de la domiciliu, sau altă localitate, ţară sau străinătate.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Banner