Acasă Ştiri Cei 150 de câini din Turda vor avea adăpost, spune Ştefănie
Banner
Director firme InfoTurda: 55 de firme listate
 • Afaceri, Economie
 • Artă şi cultură
 • Computere, Internet
 • Construcţii şi amenajări
 • Cumpărături
 • Educaţie
 • Industrie
 • Mass-Media, Comunicaţii
 • Medicină şi sănătate
 • ONG
 • Servicii
 • Sport şi agrement
 • Timp liber
 • Transport, Auto
 • Turism
Recomandă pe facebook
Cei 150 de câini din Turda vor avea adăpost, spune Ştefănie PDF Imprimare Email
Scris de Ziarul 21   
Marţi, 21 Iunie 2011 14:00
tudor stefanieAsociaţia Trei Fraţi Pătaţi din Turda a primit un ultimatum să îşi mute adăpostul improvizat de pe terenul fostei fabrici de bere. Astfel, 150 de câini, ce se află în grija asociaţiei, vor rămâne pe drumurile de unde au fost adunaţi. Adăpostul este singurul din Turda şi din împrejurimi, serviciile asociaţiei fiind utilizate chiar şi de angajaţii municipalităţii.
„Avem în jur de 150 de câini, i-am adunat de pe străzile din Turda şi Câmpia Turzii, inclusiv de la serviciile de ecarisaj din cele două oraşe. Am început la colega mea, Klara Labancz acasă, împreună cu Eva Pop şi când am avut deja 20 de câini ne-am căutat un teren. Înainte să ajungem aici şi să începem construcţia acestor ţarcuri, noi ne-am dus la Primărie şi l-am rugat pe domnul viceprimar să ne ajute cu un teren pentru adăpost. Am depus şi o cerere scrisă, la care nu am primit niciun fel de răspuns”, a spus Brînduşa Apostol, vicepreşedintele asociaţiei.
Această spune că au depus inclusiv un proiect tehnic la Primărie, fără să primească vreun răspuns. „Ajutorul primit de la Primărie au fost nişte amenzi, suntem tot timpul presate că vecinii ne reclamă, deşi am păstrat distanţă legală. Am depus numeroase adrese, inclusiv un proiect tehnic, dar tot nimic. Anul acesta am semnat un protocol cu Primăria Câmpia Turzii în vederea inventarierii căţeilor cu stăpân, pentru că de aici vine robinetul căţeilor de pe stradă, însă s-a sistat. Nu înţeleg atitudinea autorităţilor, noi facem un serviciu comunităţii, aceşti câini provin din aceste două oraşe, noi lucrăm pentru comunitatea asta. Suntem în permanenţă sunaţi de localnici. Ceea ce mi se pare ciudat este că ne sună oameni care au fost direcţionaţi de Primărie către noi, or noi nu suntem Serviciu de Ecarisaj”, a mai spus Brînduşa Apostol.
În replică, primarul Turzii, Tudor Ştefănie, a declarat pentru citynews.ro că este deschis spre o colaborare în cazul în care există un proiect concret al asociaţiei. „Dacă au avut încercări de colaborare, să o dovedească. Nu au venit niciodată cu un program concret, nu putem aloca din bugetul local fonduri pentru câini din alte localităţi. Ei au aşezat acel adăpost în centrul oraşului lângă un monument istoric, nu ne-au cerut acordul, iar de condiţii nici nu vă spun, dacă aţi fost o dată, sigur nu aţi mai călca acolo”, a spus Stefanie.
De asemenea, edilul Turzii a mai spus că în curând se va deschide un adăpost modern în afara oraşului, în colaborare cu primăria Câmpia Turzii şi celelalte nouă comune din comunitatea Turda-Arieş. „Problema câinilor comunitari nu este o problemă mică, este problema întregii comunităţi, tocmai de aceea vom cauta soluţii, dar varianta şi locaţia respectivă (a celor de la Trei Fraţi Pătaţi - n. red.) nu este oportună. În acest moment nu există un alt adăpost, dar încercam să grăbim procesul de realizare a noului adăpost. Dacă achiziţia se va face luna aceasta, luna viitoare îl vom pune în funcţiune. Putem să colaborăm cu cei de la Asociaţie, dacă vor contribui şi ei, nu numai financiar, ci şi prin modul de gospodărire şi cu voluntarii lor”, a completat Ştefănie. Noul adăpost urmează să fie înfiinţat în clădirea unei foste ferme şi va putea adăposti 450 de câini.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Banner