Acasă Ştiri EXCLUSIV ZIARUL 21. Căpitanul naţionalei de rugby, Cristian Petre, în vizită la Câmpia Turzii
Banner
Director firme InfoTurda: 55 de firme listate
 • Afaceri, Economie
 • Artă şi cultură
 • Computere, Internet
 • Construcţii şi amenajări
 • Cumpărături
 • Educaţie
 • Industrie
 • Mass-Media, Comunicaţii
 • Medicină şi sănătate
 • ONG
 • Servicii
 • Sport şi agrement
 • Timp liber
 • Transport, Auto
 • Turism
Recomandă pe facebook
EXCLUSIV ZIARUL 21. Căpitanul naţionalei de rugby, Cristian Petre, în vizită la Câmpia Turzii PDF Imprimare Email
Scris de Ziarul 21   
Duminică, 26 Iunie 2011 14:00
cristian petre la campia turziiSâmbătă, 25 iunie, a fost o zi specială pentru rugbyştii clubului Şoimii Câmpia Turzii. Aceştia au primit vizita căpitanului echipei naţionale de rugby, Cristian Petre. La eveniment au fost prezenţi: Petre Pop, consilier local, profesorul Florea Gligor, fost antrenor de rugby la Câmpia Turzii, preşedintele CS Şoimii, Cristian Lascău, şi membrii staffului tehnic al echipei de rugby din cadrul C.S Şoimii. soimii campia turziiVădit emoţionaţi, copiii au ascultat sfaturile căpitanului naţionalei care evoluează în prezent la Saint Etienne.
„Rugby-ul este special în comparaţie cu celelalte sporturi. Rugby-ul face dintr-un bărbat un gentleman, aşa cum ne place nouă să spunem. Cu alte cuvinte este un sport care te învaţă să-ţi respecţi adversarul, te face să respecţi omul în general şi să apreciezi familia.
Şi eu am fost ca voi şi îmi aduc aminte de acele vremuri şi de faptul că atunci nu erau aceleaşi condiţii care sunt acum. Era mai greu, dar eram o gaşcă de prieteni şi ne împrumutam adidaşii unul de la celălalt ca să putem juca. Cu multă muncă am reuşit să parcurgem etape, pe care fiecare le parcurge aşa cum crede că e mai bine. Dacă credeţi în voi, puteţi ajunge departe. În România rugby-ul prinde încredere, facem parte din cele mai bune 20 echipe din lume. Rugby-ul e unul dintre puţinele sporturi din România, unde echipa naţională se califică tot timpul la Cupa Mondială, cu toate că e mai puţin apreciat. Vă asigur că înalţii Federaţiei încearcă să facă eforturi ca voi să puteţi ajunge departe. Dacă munciţi, vă dăruiţi şi credeţi foarte mult în voi, veţi ajunge departe. Trebuie să ştiţi să fiţi prieteni, atât în teren, cât şi în viaţa de zi cu zi. Să arătaţi că aveţi altfel de idei, să arătaţi că sunteţi sportivi şi să nu cădeţi pradă tentaţiilor de orice fel”, le-a transmis Cristian Petre sportivilor de la Şoimii.

„Mă bucur că sunt din nou alături de voi şi vă asigur că în Consiliul Local vom încerca să susţinem activitatea voastră din punct de vedere financiar, pentru că orice activitate sportivă este legată şi de partea financiară. Mă bucură faptul că aveţi performanţe şi că tinerii ca voi petrec timpul liber făcând sport. Vă îndemn să mergeţi pe această cale şi sunt sigur ca veţi avea şi performanţă. Vă felicit şi vă asigur de tot sprijinul nostru”, a precizat şi Petre Pop.

După acest moment, micii rugbyşti au început seria antrenamentelor şi au fost dornici să-i dovedească căpitanului Cristian Petre că viitorul naţionalei este asigurat. Şi pentru că activitatea de pe teren era intensă, l-am „răpit” pe căpitanul naţionalei pentru scurt timp şi l-am rugat să ne spună câteva cuvinte despre vizita lui la Câmpia Turzii.

Denisa Mărginean: Căpitanul naţionalei a ales să vină la Câmpia Turzii...
Cristian Petre: Da. Am fost invitat de antrenorul de rugby să văd baza sportivă şi copiii şi am venit cu mare bucurie. Având în vedere că părinţii mei sunt din Câmpia Turzii am venit cu mare drag.

D.M: Cum apreciaţi activitatea de aici?
C.P: Sincer, sunt foarte impresionat pentru că e foarte greu în ziua de azi să aduci copiii la rugby. M-a impresionat numărul copiilor prezenţi într-o zi de sâmbătă, când toată lumea se gândeşte la altceva.

D.M: Veţi reveni la Câmpia Turzii?
C.P: Bineînţeles. Înainte de pregătirea pentru Cupa Mondială voi veni la Câmpia Turzii pentru a ajuta copiii de aici cu echipamentul pe care-l am la dispoziţie şi dacă voi mai fi invitat voi veni cu mare plăcere.

D.M: În condiţiile în care fotbalul e considerat sportul rege, rugby-ul, aşa cum aţi spus, începe să prindă încredere. Ce oferă în plus acest sport?
C.P: Da, într-o societate în care fotbalul domină, rugby-ul face, din băieţi, adevăraţi oameni şi familia rugby-ului nu a lăsat niciun jucător deoparte. A fost întotdeauna înţelegătoare şi a reuşit să facă din copii oameni mari în toate sensurile.

D.M: Sunteţi căpitanul naţionalei şi unul dintre cei mai buni jucători. Care este secretul succesului?
C.P: E nevoie de multă muncă şi de o igienă de viaţă foarte strictă, care în România, deocamdată, nu se respectă. Dar munca e foarte importantă, în orice domeniu, dacă nu munceşti, nu reuşeşti.

D.M: Cu siguranţă sunteţi un model pentru toţi copiii care au fost prezenţi astăzi la acest eveniment şi nu numai. Ce sfat aveţi pentru ei?
C.P: Să aibă multă încredere în ei şi să fie prieteni pentru că prietenia contează foarte mult în sport. Trebuie să creadă cu adevărat în forţele lor pentru a deveni sportivi în adevăratul sens al cuvântului.

D.M: Un gând pentru cei care ne citesc...
C.P: Le transmit să fie mai deschişi, sufletişti cu un sport pe care nu-l cunosc, dar pe care îl pot înţelege şi aprecia, dacă vor. Le transmit, de asemenea, să fie alături de aceşti copii minunaţi, care încearcă să-şi facă un viitor şi poate cu ajutorul lor vor reuşi.

La plecare, Cristian Petre a fost asaltat de rugbyştii de la Şoimii pentru autografe.
cristian petre autografNici Ziarul 21 nu a fost uitat, aşa că am primit şi noi un autograf de la căpitanul naţionalei şi jucătorul lui Saint Etienne, Cristian Petre.

Consideraţii finale:
„Ne bucurăm că l-am avut alături de noi la antrenament pe căpitanul echipei naţionale de rugby, Petre Cristian. Îi mulţumim pe această cale că a dat curs invitaţiei noastre şi pentru cuvintele frumoase adresate copiilor prezenţi astăzi la antrenament şi sperăm să fie o motivaţie în plus pentru ei de a practica rugby-ul şi să reprezinte pe viitor chiar echipa naţională de rugby. Înainte de plecare ne-a promis că o să mai facă o vizită la Câmpia Turzii”, a încheiat antrenorul Fetiţă Valentin.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Banner