Acasă Ştiri “Forest Gump” de Turda va alerga într-un picior la Basel (Elveţia)
Banner
Director firme InfoTurda: 55 de firme listate
 • Afaceri, Economie
 • Artă şi cultură
 • Computere, Internet
 • Construcţii şi amenajări
 • Cumpărături
 • Educaţie
 • Industrie
 • Mass-Media, Comunicaţii
 • Medicină şi sănătate
 • ONG
 • Servicii
 • Sport şi agrement
 • Timp liber
 • Transport, Auto
 • Turism
Recomandă pe facebook
“Forest Gump” de Turda va alerga într-un picior la Basel (Elveţia) PDF Imprimare Email
Scris de Ziarul 21   
Marţi, 06 Septembrie 2011 13:06
misca va alerga la baselForest Gump există şi trăieşte la Turda. Poate că Steven Spielberg ar rămâne surprins să-l cunoască pe turdeanul care se mulează foarte bine pe personajul marelui regizor: Cornel Mişca Alergătorul veteran turdean Cornel Mişca pleacă vineri dimineaţă la Semimaratonul de la Basel, Elveţia. Pleacă din autogara Sens Vest, cu autocarul la Budapesta unde se va îmbarca pentru Dusseldorf (Germania), aeroport unde va schimba aeronava cu una având ca destinaţie Bassel (Elveţia).
Cornel Mişca este cunoscut de toţi turdenii drept omul fără splină. Deşi a început târziu să fugă în cadrul oficial, Mişca se mândreşte cu destule rezultate la competiţii gen maraton, semimaraton sau cros. Din păcate, inimosul alergător de cursă lungă s-a accidentat în urmă cu şapte ani, dar nu s-a resemnat. În 2004, Cornel Mişca a suferit un accident grav la piciorul drept. După o intervenţie chirurgicală dificilă, atletul turdean a fost obligat, de atunci, să poarte în permanenţă o proteză.
De atunci aleargă cu proteză la genunchiul piciorului drept. Nu mai are viteza care i-a permis să încheie Maratonul de la Berlin din 2001 cu un rezultat excelent. El a alergat atunci distanţa de 42,195 de kilometri în 2 ore 8 de minute, intrând în rândul celor care erau capabili să încheie maratonul sub 3 ore. În anul 2000 Cornel Mişca a alergat distanţa Viena Budapesta 352 de kilometri în 33 de ore într-o competiţie ce se desfăşoară pe durata a cinci zile.
Alergătorul turdean mai are în palmares un supermaraton Békéscsaba-Arad şi retur, unde a alergat 200 de kilometri în 17 ore şi jumătate, obţinând locul 4 la general. Fără să ne propunem să prezentăm performanţele lui Cornel Mişca în mod cronologic, trebuie să menţionăm că în 2002 a participat în Hawaii, Statele Unite ale Americii la maratonul pe care l-a încheiat în 4 ore şi patru minute. Tot atunci şi acolo, la cursa de 5 km s-a clasat pe locul 5 cu un rezultat de 19 minute 11 secunde.
Şapte ani mai târziu, alergătorul din micro I s-a întors în insulele Hawaii şi a alergat un semimaraton de 21 km în 2 ore şi 6 minute. La proba de 5 km nu a putut participa din cauza unei întârzieri a aeronavei în care se afla omul care, în urmă cu câţiva ani, fugea pentru vecini să le cumpere peşte de la Mărtineşti şi se întorcea în mai puţin de două ore.
În 2008 Mişca obţine locul III obţinut la proba de 800 m şi locul 5 la proba de 5 km din cadrul Campionatului naţional de pistă pentru veterani de la Bucureşti. În acelaşi an aleargă la crosul Unirii, la Alba Iulia, unde urcă pe cea de-a treia poziţie a podiumului.
În 7 martie 2010 participă la semimaratonul de la Piacenza, Italia parcurgând distanţa de 21 km, în 2 ore şi 40 minute, fiind singurul român participant, la un concurs internaţional unde au participat peste 20.000 de persoane. Acolo a obţinut locul 3 la categoria sa de vârstă.
În acest an, Cornel Mişca se mândreşte cu locul III obţinut la proba de 800 m şi tot medalie de bronz la proba de 1500 m, categoria 50-54 ani, din cadrul Campionatului naţional de pistă pentru veterani, desfăşurat în 4-5 iunie 2011 la Bucureşti. A obţinut aceste rezultate după operaţia suferită la picior şi montarea unei proteze.
Aceasta după ce, în 17 aprilie, a teminat maratonul de la Zurich alergând, practic, într-un picior.
Ajungem aşadar la actuala participare a veteranului turdean la Semimaratonul de la Basel, Elveţia. Conform spuselor sale, el este singurul român care ne va reprezenta acolo. Cornel Mişca şi-a plătiti singur participarea şi transportul spre Ţara Cantoanelor. Să-i urăm succes lui Cornel, omul pe care nimeni şi nimic nu-l poate opri din alergat.
Iată ce ne-a declarat Cornel Mişca, la plecarea spre Basel: „Pentru acest maraton mă pregătesc foarte mult şi vreau să termin maratonul ca să arăt sportivilor din toată lumea că şi într-un picior se poate alerga 21 de kilometri, aşa cum am alergat şi la Zurich 42 de kilometri în 17 aprilie 2011. Proteza de la picior o am din anul 2004. În anul 2002 am alergat ultima dată la Budapesta în 33 de ore, apoi m-am accidentat. Mi-au pus proteză, iar de atunci am mai alergat cu proteza în America, Italia şi Elveţia. La vârsta de 50 de ani am participat la primul maraton. Tot timpul am alergat prin Turda până m-am îmbolnăvit. O să mai alerg atâta timp cât mai pot, chiar dacă o fac într-un picior, pentru că vreau să arăt lumii că şi într-un picor se poate. Dacă o să mai fie concurenţi cu proteze la proba de semimaraton de 21 de kilometri şi eu vreau să particip.”
„Victorie! Victorie! O să strig ca soldatul pe front când o să trec linia de sosire la Basel”, ne-a încredinţat micuţul, dar hotărâtul alergător de cursă lungă.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Banner