Acasă Ştiri Plăcuţele „bilingve” – fiecare pe limba lui
Banner
Director firme InfoTurda: 55 de firme listate
  • Afaceri, Economie
  • Artă şi cultură
  • Computere, Internet
  • Construcţii şi amenajări
  • Cumpărături
  • Educaţie
  • Industrie
  • Mass-Media, Comunicaţii
  • Medicină şi sănătate
  • ONG
  • Servicii
  • Sport şi agrement
  • Timp liber
  • Transport, Auto
  • Turism
Recomandă pe facebook
Plăcuţele „bilingve” – fiecare pe limba lui PDF Imprimare Email
Scris de Ziarul 21   
Duminică, 21 Noiembrie 2010 14:00
Faptul că cetăţeanul Mircea Crişan din Câmpia Turzii a primit o sentinţă favorabilă în demersul său în justiţie împotriva unei hotărâri a Consiliului local din Câmpia Turzii nu a trecut neobservat în cea mai recentă şedinţă a forului deliberativ local din municipiu. Ba chiar la punctul „Diverse” de pe ordinea de zi, o parte din consilieri au solicitat să primească o informare în acest sens.
Primarul Ioan Vasnica a făcut o scurtă istorie a efectelor înscrierii denumirii oraşului şi în alte limbi. „În prima fază a fost atacată (hotărârea de consiliu – n.r.) la Prefectură, în Contencios Administrativ şi acolo am avut câştig de cauză, hotărârea a rămas valabilă”, spunea primarul Câmpiei Turzii completând că „în luna iunie s-a acţionat în judecată, la Tribunal, şi spre surprinderea noastră am primit în aceste zile hotărârea de la Tribunal că ne invalidează acea hotărârea”. Demersul în instanţă a fost demarat de Mircea Crişan, un cetăţean al Câmpiei Turzii care de la început nu s-a arătat de acord cu hotărârea aprobată de consilierii locali din Câmpia Turzii.
În numărul trecut al ediţiei tipărite, Ziarul 21 publica, în pagina de opinie, scrisoarea lui Mircea Crişan prin care acesta informa despre sentinţa dată de instanţă. „Sigur că noi mergem pe calea legală, mai departe. O să facem recurs, cu motivaţiile pe care le-am avut şi la aprobarea acelei hotărâri de consiliu local, dar şi la Contencios Administrativ”, adăuga primarul Câmpiei Turzii, explicând care sunt intenţiile administraţiei locale. Cu toate acestea, Ioan Vasinca a făcut apel la colegii de consiliu să nu insiste în a exagera dând amploare acestei situaţii până când nu va exista o sentinţă definitivă: „n-are rost să întindem povestea; să lăsăm până se pronunţă Tribunalul”.
Reacţiile unora dintre consilierii locali nu au încetat să apară. Alexandru Tulai, consilier local din partea Partidului România Mare, care de la început nu a fost de acord cu hotărârile de consiliu privind inscripţionarea numele municipiului şi în alte limbi pe plăcuţele de demarcaţie administrativ teritorială, a venit cu ideea ca plăcuţele să fie demontate din moment ce hotărârea de consiliu a fost invalidată de instanţă. Primarul Ioan Vasinca a precizat că atâta timp cât sentinţa nu este una definitivă, plăcuţele vor rămâne montate. De asemenea, Iosif Şandor, consilier din partea Partidului Naţional Liberal, a solicitat ca sentinţa să fie citită în plenul şedinţei forului deliberativ local. Primarul municipiului Câmpia Turzii l-a asigurat pe consilierul PNL că sentinţa nu este una definitivă şi că, oricum, este publică şi poate fi consultată.
Inscripţionarea denumirii municipiului Câmpia Turzii şi în limbile maghiară şi germană pe plăcuţele de delimitare administrativ teritorială a fost aprobată de consilierii locali din Câmpia Turzii în şedinţă prin Hotărârea de Consiliu Local (HCL) nr. 11 din 25 februarie 2010, hotărârea fiind adoptată cu un număr de 17 voturi pentru şi unul împotrivă, la şedinţă fiind prezenţi 18 consilieri locali din totalul de 19. Această hotărâre vine după ce, iniţial, fusese adoptată HCL nr. 144 din 18 decembrie 2008 prin care se prevedea doar înscrierea „denumirii istorice”, în limba maghiară, hotărâre adoptată la momentul respectiv cu un număr de 11 voturi pentru, 6 împotrivă şi un vot anulat, la şedinţă fiind prezenţi 18 consilieri locali din totalul de 19.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Banner